fbpx

22 & 23 maart

2025

“CAVALLUNA – Grand moments”: Een reis door duizelingwekkende showwerelden

Europa’s grootste paardenshow is weer onderweg en betovert het publiek met een adembenemend programma dat de mooiste shows van de afgelopen jaren op een compleet nieuwe manier herinterpreteert en verweeft met spectaculaire nieuwe scènes. “CAVALLUNA – Grand Moments’ is een vuurwerk van emoties dat jong en oud fascineert, raakt en verbaast.

Ongeveer 60 paarden en de beste ruiters van Europa zullen samen met een dansgezelschap van topklasse het publiek in vervoering brengen, ondersteund door emotionele muziek en indrukwekkende special effects. De gasten worden meegenomen op een reis door duizelingwekkende showwerelden en kunnen zich verheugen op uitmuntende rijkunst, adembenemende landschappen en een hartverwarmend avontuur.

De nieuwe show vertelt het verhaal van de ouder wordende showruiter Trol, die naarmate hij ouder wordt steeds banger wordt dat hij op een dag zijn vrienden uit de showwereld niet meer zal kunnen zien. Op dat moment verschijnt de godin van het leven aan hem en vertelt hem dat er maar één manier is om zijn dierbaren voor altijd bij zich te hebben: door ze nog één keer te herenigen met hun beste acts in een grote show en zo een eeuwige herinneringsband met ze te vormen. Trol krijgt dan een visioen waarin hij de meest buitengewone momenten uit zijn carrière herbeleeft en gaandeweg ontdekt hij de speciale dingen die hem met elke ruiter, danser en muzikant verbinden: diepste vriendschap, liefde, vreugde, humor, verdriet, romantiek, angst, vrijheid, kracht, schoonheid, enthousiasme – kortom: het leven. Hoewel “CAVALLUNA – Grand Moments” veel meer is dan alleen een paardenshow, staan de viervoeters zoals altijd in het middelpunt van de actie en kan het publiek zich verheugen op uitzonderlijk talent uit heel Europa. 

Onder de deelnemers zijn majestueuze Friezen, elegante Lusitanos en grappige ezels. Diego Giona met zijn spectaculaire Hongaarse post en de waaghalzige trick riders van de Hasta Luego Academy zullen het publiek op adem laten komen met hun snelle manoeuvres. Jongere toeschouwers zullen vooral genieten van de schattige miniatuurpony’s van Bartolo Messina. Natuurlijk keert ook de unieke bevrijdingskunstenares Sylvie Willms terug, evenals de zeer getalenteerde equipe Pfeifer, die het publiek zal imponeren met adembenemende water- en vuurscènes.